Трамп наостанок вирішив жорстко помститися ще одному президенту
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп наостанок вирішив жорстко помститися ще одному президенту

Трамп наостанок вирішив жорстко помститися ще одному президенту
Джерело:  online.ua

На тлі новин про перемогу демократа Джо Байдена на президенських виборах в США чинний очільник Білого дому Дональд Трамп кинувся ухвалювати чимало поспішних та резонансних рішень, аби продемонструвати американцям та міжнародній спільноті, що боротьба за президентське крісло ще не закінчилася. Про такий алгоритм дій американського лідера раніше попереджали анонімні джерела з його оточення. Уже 9 листопада офіційно стало відомо, що команда Дональда Трампа завдала новий потужний санкційний удар по режиму президента Сирії Башара Асада. Державний департамент США заявив про запровадження санкцій проти 19 фізичних та юридичних осіб, серед яких — депутати парламенту Сирії та спонсори режиму сирійського президента. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу.

"П'ять років тому, 30 жовтня 2015 року, сили Башара Асада за підтримки Ірану та Росії вбили понад 70 цивільних жителів Сирії, та ще близько 500 постраждали в результаті вибуху на ринку в місті Дума. Сьогодні режим Асада продовжує марні спроби нав'язати військове вирішення сирійському конфлікту... У зв'язку з цим Державний департамент запровадив санкції проти Сил національної оборони й мілітарних угруповань, пов'язаних з Іраном, які виступають на боці Асада. Зазначається також, що санкції США "спрямовані проти військових командирів, членів парламенту, урядових структур Сирії, а також тих, хто фінансує та зміцнює режим Асада", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дістанеться від команди Дональда Трампа не тільки режиму Башара Асада. 9 листопада стало відомо, що Білий дім також всерйоз налаштований ввести новий пакет санкцій проти Ірану. Що важливо розуміти, цю ініціативу уже підтримав Ізраїль та ще декілька впливових міжнародних гравців. За попередніми даними, нові нищівні санкції Штатів повинні набрати чинності до 20 січня. Також вказано, що нещодавно спеціальний представник США по Ірану Елліот Абрамс вилетів у Тель-Авів, де він має намір детально обговорити з прем’єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху нові обмеження проти Тегерана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден анонсував масштабний проєкт, щоб врятувати США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?