Трамп назвав умову, за якої введе надзвичайний стан в ША
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп назвав умову, за якої введе надзвичайний стан в ША

Трамп назвав умову, за якої введе надзвичайний стан в ША
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп заявив, що вважає високою ймовірністю введення надзвичайного стану в США. Він підкреслив, що зробить це, якщо переговори з демократами щодо виділення коштів на будівництво стіни з Мексикою зайдуть в тупик, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Тим самим Трамп підтвердив свій намір домагатися фінансування будівництва стіни на кордоні США і Мексики. Якщо він оголосить надзвичайний стан в країні, то зможе виділити 5,7 млрд доларів на прикордонну стіну в обхід згоди Конгресу.

У свою чергу спікерка Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що в бюджеті 2019 року "не буде ніяких грошей на стіни". При цьому вона зазначила, що демократи готові обговорювати закупівлі високотехнологічних пристроїв для охорони кордону та створення нових пунктів пропуску, гроші на які можуть бути виділені з бюджету США.

Слід зауважити, що Трамп порівнює ситуацію на кордоні з Мексикою з Афганістаном. За його словами, Мексика поширює гуманітарну кризу на південному кордоні і по всій території США, тому він будь-якими способами доб'ється будівництва стіни на південному кордоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп вирішив негайно не вводити надзвичайний стан в країні, через те, що Конгрес відмовляється виділяти гроші з бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?