Трамп не наш: у Росії назвали дві сумні для Путіна причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп не наш: у Росії назвали дві сумні для Путіна причини

Трамп не наш: у Росії назвали дві сумні для Путіна причини
Джерело:  Ехо Москви

Російський політолог Гліб Павловський вважає, що популізм президента США Дональда Трампа і нестабільність Америки є головними загрозами для російського лідера Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Ну, Трамп не наш, це їжаку зрозуміло. Трамп свій, він веде свою гру, яка теж, напевно, нехитра, але нам вона не цілком зрозуміла, тому що він глибоко американець, звичайно. І потім американець-популіст в точному сенсі слова, а не в російській лайливому. А в Америці потужна дуже традиція популізму. Популізм там назва цілком респектабельної позиції. Там популістами був цілий ряд американських президентів, зокрема такі відомі як Тед Рузвельт, наприклад, ще початку XX століття", - сказав політолог в ефірі радіостанції.
За його словами, популізм Трампа в першу чергу орієнтований на американський народ.
"Саме, ось, безпосередньо на народ як носій в точному сенсі слова корінних цінностей, опорних цінностей, які розуміються причому теж напіврелігійно-напівсвітськи. Це така громадянська релігія, як вони кажуть. Тому Трампа ми точно не зрозуміємо. І тут важливі дві речі. Перше, дуже швидко домогтися якоїсь мінімальної розрядки, поки можна, мінімального взаєморозуміння. Тобто почати роботу над якимись простими речами, щоб розблокувати ось цю міну, залишену минулою адміністрацією", - вважає Павловський.

Читайте також: Укази Трампа вже неприємно відгукнулися Росії: з'явилися деталі
"Адже, ми ескалацію конфлікту зупинили буквально на півдорозі, так? Ми пам'ятаємо, що було восени. Ось. Якби не Трамп, гарантовано б це тривало. А це була дуже погана ситуація. Вона нестійка. Значить, треба швидко знизити напруженість початкову. Але стабільності ми не створимо", - додав він.
Політолог також вважає, що Путіну варто підготуватися до того, що доведеться мати справу з нестабільною і непередбачуваною Америкою.
"А друге, ви вже вибачте, Росії треба готуватися мати справу з нестабільною Америкою. Ми ось все лаяли стабільну, так? А тепер ми маємо справу з нестабільною Америкою, яка значно небезпечніша стабільної, тому що вона менш передбачувана. І значить, треба навчитися стримувати Америку. Знову-таки, ще раз вибачте, Росії треба вчитися тій стратегії, яка винайдена в США, стратегії стримування. Ось. Це хитра стратегія - адже вона не вимагає переважної сили, переваги в силі, вона лише вимагає бути лякаюче невизначеним для противника. Тобто ти повинен бути трішки божевільним, у тебе має бути якась іскра божевілля в очах, що противник думає «Чорт знає, чого цей хлопець далі зробить», - сказав Павловський.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін в ході телефонної розмови висловилися про прагнення спиратися на національні інтереси своїх країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?