Трамп неочікувано подзвонив Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп неочікувано подзвонив Путіну

Трамп неочікувано подзвонив Путіну
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним запропонував допомогу в ліквідації пожежі в Сибіру, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

Зазначається, що ініціатором переговорів був очільник Білого дому.

"Президент США запропонував посприяти Росії в боротьбі з лісовими пожежами в Сибіру", - йдеться в повідомленні.

 Очільник Кремля, у свою чергу, "висловив щиру подяку за таке уважне ставлення" і відповів, "що російська сторона при необхідності ним скористається".

Прес-служба зазначає, що президент Росії оцінив цей крок з боку президента США як запоруку того, що в майбутньому вдасться відновити повноформатні відносини між двома країнами.

Згідно з останніми даними російських ЗМІ, загальна площа лісових пожеж в Сибіру і на Далекому Сході, за даними на кінець липня, перевищила три мільйони гектарів. Дим від пожеж поширився на інші частини країни - Західний Сибір, Урал і Поволжя. Варто зазначити, що влада довгий час відмовлялася гасити пожежі, які не загрожують населеним пунктам, та називали це "безглуздим і навіть десь шкідливим" заняттям. В кінці липня авіація МНС і Міноборони РФ почали гасити пожежі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін висловив сподівання, що в українського лідера Володимира Зеленського не займе багато часу, щоб увійти в курс справи на своєму новому посту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?