Трамп підготував несподіваний план на інавгурацію Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп підготував несподіваний план на інавгурацію Байдена

Трамп підготував несподіваний план на інавгурацію Байдена
Джерело:  online.ua

Чинний глава Білого дому Дональд Трамп після оголошення попередніх результатів виборів в США поки відмовляється визнавати перемогу свого суперника Джо Байдена, але вже майже змирився з поразкою на голосуванні. Однак, він не має наміру відмовлятися від власних президентських амбіцій, тому вже в день інавгурації Байдена, яка відбудеться 20 січня 2021 року, Трамп оголосить про участь у наступних президентських виборах в 2024 році і почне передвиборчу кампанію. Про несподіваний план Трампа, який він готує на інавгурацію Байдена, повідомляє The Daily Beast з посиланням на наближені до Трампу джерела, передає ONLINE.UA.

Як зазначає видання, свою майбутню передвиборну кампанію Трамп і його соратники вже обговорюють зі спонсорами. В оточенні чинного президента США допускають, що про намір йти на майбутні вибори Трамп оголосить вже в кінці січня - на інавгурації Байдена. Джерело нагадує, що за даними соціологічного опитування, проведеного спільно газетою The Hill і Дослідницької службою Харріса, близько 47% громадян США підтримують участь Трампа в президентських перегонах 2024 року.

Нагадаємо, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня 2021 року на спеціальному засіданні Конгресу, але в американців уже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який набрав необхідну кількість голосів на виборах для перемоги. Трамп же стверджує, що саме він виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Як тільки вступить на посаду президента США, що відбудеться 20 січня 2021 року, Байден має намір скасувати відразу кілька резонансних указів Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, а також скасувати вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Байден також хоче негайно скасувати заборону на імміграцію, яка була націлена на багато країн з мусульманською більшістю, а також відновити програму, що дозволяє людям, незаконно привезеним в США в дитинстві, залишатися в країні. Все це Байден обіцяв американцям під час своєї передвиборної програми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США йдуть на безпрецедентний крок заради інавгурації Байдена. Офіційний вступ на посаду президента США на цей раз пройде по особливим сценарієм через пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?