Трамп підготував останній удар по Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп підготував останній удар по Північному потоку-2

Трамп підготував останній удар по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда американського президента Дональда Трампа до завершення його президентського терміну має намір ввести нові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2, який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України. До кінця поточного тижня офіційний Вашингтон планує оголосити про нові обмежувальні заходи, які стосуватимуться європейських компаній, що беруть участь в проекті. Вже 14-15 січня Держдеп США оприлюднить звіт, в якому вкаже назви компаній, які, на його думку, задіяні в проекті з будівництва газопроводу. Це можуть бути компанії, що займаються страхуванням, укладанням труб або перевіркою будівельного обладнання. Про останній ударі Трампа по Північному потоку-2 повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

В уряді США повідомили, що вже проінформували європейські компанії, щодо яких готуються санкції, про ризики.

"Ми намагаємося поінформувати компанії про ризик (санкцій, - ред.)і переконати їх піти, поки не стало надто пізно", - заявило джерело в уряді США.

Важливо відзначити, що в Німеччині вже знайшли спосіб убезпечити підрядників Північного потоку - 2 від американських санкцій. Нещодавно уряд федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія на екстреному засіданні вирішило створити фонд для добудови газопроводу. Саме в цьому регіоні на півночі Німеччини розміщується берегова інфраструктура газопроводу. Фонд займеться закупівлею обладнання та будматеріалів, щоб вивести з-під можливих санкцій США інших підрядників проекту. Уряд землі внесло в статутний капітал фонду 200 тисяч євро, а ще 20 млн додасть консорціум "Північний потік - 2". За планами земельних властей, фонд повинен швидко і про запас закупити обладнання і матеріали, необхідні для завершення будівництва, а також передавати їх на будівництво, тим самим виводячи з-під загрози санкцій фірми-постачальники і підрядники.

У Путіна нові санкції США проти Північного потоку-2 називають "війною". У Кремлі стверджують, що нові санкції за своєю суттю є рестрикціями, які просто легітимізували з точки зору міжнародного права.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незважаючи на санкції США Данія відновлює будівництво російського газопроводу Північний потік-2 15 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?