Трамп посварився з лідерами G7 через Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп посварився з лідерами G7 через Путіна

Трамп посварився з лідерами G7 через Путіна
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп посварився з іншими лідерами країн Великої сімки під час саміту у французькому Біаррицу через відсутність очільника Кремля Володимира Путіна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання The Guardian.

Вказано, що президент США наполягав, що для обговорення питань Ірану, КНДР і Сирії необхідна присутність президента РФ. За даними видання, Трампа підтримав тільки прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.Проти виступили всі інші країни, а Японія зберегла нейтралітет.

"На цьому моменті обстановка почала загострюватися, якщо не сказати більше. Більшість лідерів наполягали на тому, щоб G7 залишалася спільнотою ліберальних демократій, і тому вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цьому", - повідомило джерело видання.

Варто зазначити, що 19 серпня 2019 року на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що контррозвідка США намагалася з’ясувати, чи президент США Дональд Трамп секретно не працював на владу Росії проти інтересів Вашингтона. Однією із причин таких перевірок стало звільнення директора ФБР 2 роки тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?