Трамп повинен зупинити Путіна в Україні, інакше доведеться воювати з Росією в іншій країні - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп повинен зупинити Путіна в Україні, інакше доведеться воювати з Росією в іншій країні - західні ЗМІ

Трамп повинен зупинити Путіна в Україні, інакше доведеться воювати з Росією в іншій країні - західні ЗМІ
Джерело:  Atlantic Council

Президенту США Дональду Трампу необхідно зайняти тверду позицію і виступити проти політики Кремля. Заради захисту інтересів своєї національної безпеки Сполучені Штати не повинні дозволити президенту Росії Володимиру Путіну продовжувати агресію проти України.
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Atlantic Council, переклад якої зробило видання, з такою заявою виступив екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст. Він також попередив, що якщо не зупинити агресію РФ в Україні, можливо, доведеться воювати з Путіним в іншій країні, яку Америка зобов'язана буде захистити.


9 лютого Гербст, колишній посол США в Україні, разом з Аліною Поляковою, заступником директора Євразійського центру, яка також є старшим науковим співробітником Ініціативи "Майбутнє Європи", обговорили питання реакції Вашингтона на російську агресію.


"Демонструвати слабкість перед агресією Кремля дуже небезпечно для Штатів, - сказав Гербст. - Я сподіваюся, президент і його оточення визнають, що їхня політика - політика слабкості, і Америка не може бути великою, якщо вона не в змозі відстоювати свої принципи і інтереси" .


Читайте також:

Контузило Трампом:

Україні потрібно терміново позбуватися наслідків


Білий дім ніяк не засудив останні події, пов'язані з авторитарним режимом Путіна, пише Atlantic Council, в тому числі

ймовірне отруєння представника опозиції Володимира Кара-Мурзи

і

справу проти іншого активіста, опозиційного лідера Олексія Навального

, якого за допомогою умовного тюремного терміну не пускають на президентські вибори.


Наразі, на думку Гербста, поблажливе ставлення Трампа до Росії не в'яжеться з його позицією сильної людини. Він сказав, що "ознакою сили була б здатність критикувати Росію, але при цьому продовжувати говорити з нею, продовжувати вести переговори".


Крім морального аспекту цього питання, сильна позиція США по відношенню до реваншистській Росії також в інтересах національної безпеки Штатів, вважає Полякова, наводячи України як конкретний приклад.


"Пов'язані з Росією послідовні кризи, які ми спостерігаємо... є частиною стратегії з ослаблення НАТО, Європейського Союзу і відносин між США і Європою, - сказав Гербст. - Якщо ми дозволимо Путіну діяти на власний розсуд в Україні, він може створити нам проблеми в іншому регіоні - в країні, яку ми зобов'язані захищати".



Atlantic Council нагадує, що 9 лютого генерал у відставці Пилип Брідлав, колишній Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, робив доповідь перед комітетом у закордонних справах Сенату і сказав, що "все, що робить Росія, пов'язане між собою" (і про те, що

Трамп повинен надати Україні летальну зброю

, - ONLINE.UA). За словами Полякової, заява Брідлава передбачає, що "політика Кремля в Україні - це не поодинокий випадок, це частина більш масштабного плану Росії під керівництвом Путіна з розширення своєї сфери впливу".



Читайте також:

На

Донбасі є три варіанти, у Путіна вперше великі проблеми через війну - західні ЗМІ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?