Трамп прийняв важливе рішення щодо фінансової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп прийняв важливе рішення щодо фінансової допомоги Україні

Трамп прийняв важливе рішення щодо фінансової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

У 2018 році США виділять Україні збільшену фінансову допомогу в розмірі 620,7 млн доларів. Відповідний закон підписав американський глава Дональд Трамп.

Про це повідомила прес-служба посольства України в США на офіційній сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Порошенко висловився про готовність ЄС передати Україні новий транш

Згідно з підписаним законом, Пентагон отримає 200 млн доларів на надання військово-технічної допомоги Україні, яка передбачає підготовку військовослужбовців, надання летальної зброї оборонного характеру і військової техніки, а також інші послуги військового призначення.

По лінії Держдепу Україні виділять 420,7 млн доларів. Вони підуть на підтримку України в сфері безпеки за програмою "Міжнародне військове фінансування". Також Україні буде виділено 250 млн доларів на протидію російської інформаційної пропаганди, корупційних дій та інших заходів впливу.

Президент України Петро Порошенко подякував США за виділення Україні фінансової допомоги. Він назвав рішення Трампа потужним і своєчасним сигналом, який допоможе зменшити "апетити" агресора на українській землі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Конгрес США вирішив збільшити фінансування, спрямоване на підтримку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?