Трамп продовжив санкції проти уряду Асада ще на рік
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп продовжив санкції проти уряду Асада ще на рік

Трамп продовжив санкції проти уряду Асада ще на рік

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення щодо продовження санкцій проти сирійського уряду ще на рік.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Білого дому.

Читайте також: Радник Трампа попередив Кремль про жорсткі переговори щодо Сирії

"Продовжується на один рік національний режим санкцій у зв'язку з діями уряду Сирії", - йдеться в підписаному Трампом повідомленні.

В документі також нагадується, що вперше санкції против Сирії ввели у 2004 році в якості "відповіді на незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів".

"США засуджують жорстке насильство і порушення прав людини режимом президента Сирії Башара Асада і закликають його зупинити це насильство проти сирійського народу, дотримуватися режиму припинення вогню, забезпечити доставку гуманітарної допомоги і сприяти політичному переходу в Сирії", - також йдеться у тексті заяви.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 травня у Вашингтоні буде проведена зустріч голови МЗС Росії Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, будуть говорити про ситуацію в Сирії та Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?