Трамп розбурхав світ заявою про Китай: з'явилася реакція Пекіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розбурхав світ заявою про Китай: з'явилася реакція Пекіна

Трамп розбурхав світ заявою про Китай: з'явилася реакція Пекіна
Джерело:  Укрінформ

Новообраний президент США Дональд Трамп, коментуючи свою недавню телефонну розмову з президентом Тайваню Цай Інвень, заявив, що Штати не зобов'язані дотримуватися політики "одного Китаю" і утримуватися від офіційних зв'язків з Тайванем.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Я повністю розумію політику "одного Китаю". Але я не розумію, чому ми повинні бути пов'язані цією політикою, поки ми не досягли домовленостей з Китаєм, що стосуються інших речей, включаючи торгівлю", - підкреслив Трамп.
Читайте також: Трамп відповів на звинувачення в тому, що Росія допомогла йому виграти вибори
"Я не хочу, щоб Китай диктував мені. Цей дзвінок надійшов мені. Це був дуже приємний дзвінок. Короткий. З якого дива будь-яка інша держава може говорити мені, приймати дзвінок чи ні?" - додав він.
Нагадаємо, що Китай розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає проти офіційних контактів інших країн з Тайванем.
У свою чергу Китай висловив крайню стурбованість через таку заяву Трампа.
Прес-секретар МЗС КНР Ген Шуан зазначив у цьому зв'язку, що визнання політики "одного Китаю" є основою двосторонніх відносин між Пекіном і Вашингтоном. Він також закликав нову американську адміністрацію зрозуміти, наскільки чутливою є тайванська проблема для Китаю, передає "Лента.ру".
Як повідомляв ONLINE.UA, 14 листопада президент Росії Володимир Путін переговорив з переможцем президентських виборів в США Дональдом Трампом і обговорив розвиток російсько-американських відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?