Трамп розкритикував Байдена за Афганістан, хоча сам почав вихід військ США
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розкритикував Байдена за Афганістан, хоча сам почав вихід військ США

Трамп розкритикував Байдена за Афганістан, хоча сам почав вихід військ США
Джерело:  online.ua

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп виступив з критикою проти Джо Байдена через ситуацію в Афганістані, яка стала прямим наслідком згортання військової місії у країні.

Джерело: SkyNews

За словами політика й бізнесмена, останні інциденти в Кабулі - це нібито легендарне фіаско, допущене чинним складом Білого дому.

“Те, що Джо Байден зробив з Афганістаном, легендарно. Це буде однією з найбільших поразок в американській історії!” - стверджує 45-й президент.

Ініціатором згортання військової місії за участі США в Афганістані став сам Трамп за президентської каденції. Він наголошував, Що операція тривалістю майже два десятиріччя - це занадто для країни. Одночасно з цим попередній склад Білого дому займався згортанням інших військових місій, зокрема в Сирії.

Для врегулювання ситуації в Афганістані адміністрація Трампа проводила переговори з талібами. Угода з ними нібито передбачала певну мирну програму з боку угруповання, яке прийде до влади.

Відповідні плани та домовленості залишилися чинними після президентських виборів у США, коли лідером держави став Байден. Утім, передбачувано Трамп після поразки й певної паузи почав критикувати нову адміністрацію, оскільки вона буцімто робить все не так.

Байден оголосив, що згортання й вихід США завершиться до 11 вересня - двадцятих роковин теракту в Нью-Йорку, з якого фактично почалася військова місія в Афганістані.

“Вихід з Афганістану - це чудова і позитивна річ. Я планував піти 1 травня, і ми повинні триматися якомога ближче до цього графіку... Ми можемо і повинні вийти раніше. Дев'ятнадцять років - це досить, дійсно, дуже багато і занадто довго”, - стверджував своєю чергою Трамп навесні.

За кілька діб до захоплення талібами Кабулу колишній президент стверджував, Що за його адміністрації вихід був би нібито набагато більше впорядкованим.

Ситуація в Афганістані

Захоплення Кабула сталося після того, як бойовики Талібану захопили останнє найбільше місто країни — Джелалабад. Напередодні їм вдалося без бою встановити контроль також в місті Мазарі-Шаріф.

Афганський президент напередодні у неділю, 16 серпня, зашилив країну, а таліби своєю чергою зайняли президентський палац.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?