Трамп розсекретив резонансну правду про Росію - Путін миттєво відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп розсекретив резонансну правду про Росію - Путін миттєво відреагував

Трамп розсекретив резонансну правду про Росію - Путін миттєво відреагував
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп публічно звинуватив Росію в крадіжці технологій у Америки. За його словами, офіційна Москва викрала дані про гіперзвукову зброю за часів адміністрації Барака Обами, які дозволили Кремлю створити "супер-пупер ракету". При цьому Трамп підкреслив, що в США є ракета, яка розвиває набагато більшу швидкість, ніж російська. На що поспішив відповісти глава Кремль Володимир Путін. Він заявив, що на озброєнні ЗС РФ знаходиться зброя, що перевершує всю існуючу в світі. У числі новітньої російського зброї глава Кремля перерахував лазерний комплекс Пересвет, авіаційну гіперзвукову ракету Кинджал, морський підводний роботизований комплекс з ядерним двигуном Посейдон, крилату ракету необмеженої дальності Буревісник, гіперзвукову ракету морського базування Циркон і ракетний комплекс Авангард. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"У них є ракета, супер-пупер-гіперзвукова ракета. Я її так називаю, тому що вона в п'ять разів швидше, ніж звичайна ракета. У нас є ракета ще швидше, але Росія отримала цю інформацію про створення озброєння з адміністрації Обами, вона вкрала її. Ви про це знали, ви знали?", - заявив Трамп, виступаючи перед своїми прихильниками в штаті Міннесота.

Говорячи про американську гіперзвукову ракету, Трамп назвав її найпотужнішою зброєю в світі і підкреслив, що краще американцям і всьому світу не бачити її в дії.

Відразу після того, як Трамп звинуватив Росію в розкраданні у США даних про гіперзвуковому зброю, Путін провів зустріч з російським конструктором ракетної техніки Гербертом Єфремовим. Він заявив, що Росія змушена була створити гіперзвукові зброю з вини США, які вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони.

"Ми повинні були створити цю зброю у відповідь на розгортання США системи стратегічної ПРО, яка в перспективі була б здатна фактично нейтралізувати, обнулити весь наш ядерний потенціал", - виправдався Путін.

При цьому глава Кремля, за традицією, похвалився новою російською зброєю, якій, за його словами, немає рівної в світі.

"Система Авангард з маневруючим гіперзвуковим блоком, який рухається зі швидкістю, що в 27 разів перевищує швидкість звуку, яка змінює напрямок по висоті і по горизонталі, займає особливе місце", - нагадав Путін.

Важливо відзначити, що 2 червня глава Кремля підписав указ, в якому зазначено, що Росія буде застосовувати ядерну зброю для стримування будь-якого потенційного противника. Таким чином Путін публічно пригрозив всьому світу потужним ядерним ударом, якщо країни, які вважають Росію потенційним противником, почнуть розгортати балістичні ракети, гіперзвукову зброю і розміщувати ядерну зброю на територіях неядерних держав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп розкрив подробиці нової угоди з Росією щодо ядерного озброєння. Після екстрених переговорів Вашингтона і Москви, які недавно відбулися у Відні, глава Білого дому повідомив, що робота за угодою в сфері ядерного нерозповсюдження триває, і США будуть раді, якщо цей договір вдасться укласти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?