Трамп шокував світ новими планами - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп шокував світ новими планами - що варто знати

Трамп шокував світ новими планами - що варто знати
Джерело:  online.ua

Розробка вакцини проти коронавірусу COVID-19 триває, до процесу долучилися безліч розвинених країн, однак завершення проєктів очікується ближче до 2021 року. Тим часом президент США Дональд Трамп нібито хоче тиснути на американських розробників, щоб ті встигли до виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

За оприлюдненими даними, адміністрація лідера вкрай зацікавлена виготовленням повноцінного препарату вже до листопада цьогоріч.

Навесні в Міністерстві охорони здоров'я зазначали, що вакцина може вийти в широкий доступ американців вже у жовтні.

"Терміни дедлайну особливо добре перетинаються з бажаннями президента Трампа приборкати вірус перед виборами в листопаді", - наголосили журналісти.

Наразі розробники не вкладаються у згадані терміни. Білий дім розглядає варіант з політичним тиском на фахівців, щоб отримати дієву вакцину.

У публікації йдеться на жорсткий вплив на представників Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів. Це може призвести до обмеженого дозволу на виготовлення препарату восени.

Нагадаємо, Сполучені Штати наразі — найбільш уражена коронавірусом країна. Станом на 4 серпня там виявили 4,7 мільйона інфікованих, по всій планеті їх вже майже 12,3 мільйона. Цікаво, що сам Трамп назвав таку статистику гарною ознакою, оскільки вона залежить від кількості тестів — американські лікарі проводять їх нібито в рекордних масштабах.

Як повідомляв ONLINE.UA, у США не вщухають гучні скандали навколо головної персони країни — президента Дональда Трампа. Так, нещодавно стало відомо, що колишній помічник президента Штатів Джон Болтон назвав свого колишнього боса"аморальним" політиком, який зосередився на тому, що допоможе йому бути переобраним на другий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?