Трамп своїми словами наблизив страшний для всього світу момент
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп своїми словами наблизив страшний для всього світу момент

Трамп своїми словами наблизив страшний для всього світу момент
Джерело:  MarketWatch

Через  заяви президента США Дональда Трампа про ядерну зброю  і кліматичні зміни стрілки "годинника Судного дня", який відраховує час до потенційного ядерного апокаліпсису, було пересунуто вперед на півхвилини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MarketWatch.
На рішення пересунути стрілки також вплинуло зростання націоналістичних настроїв у світі. Тепер годинник показує 23:57:30, де опівночі значить наступ катастрофи.
Відзначається, що годинник ще ніколи не показував менше 2 хвилин до півночі, а в роки після закінчення холодної війни стрілки переводили до 23:43.

Читайте також: Трамп взяв у Путіна небезпечні речі й заграє з фашизмом - західні ЗМІ
Перед вступом на посаду президента США Трамп заявив, що країна повинна посилити свій ядерний арсенал. Крім того, він є противником концепції глобального потепління - в 2012 році політик заявив, що цю теорію придумали китайці, щоб позбавити американську промисловість конкурентоспроможності.
Годинник Судного дня - це проект журналу Чиказького університету "Бюлетень вчених-атомників", розпочатий в 1947 році творцями першої американської атомної бомби.
Як повідомляв ONLINE.UA,  адміністрація нового президента США має намір переглянути умови фінансування установ Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних інститутів, зокрема, Трамп збирається скоротити фінансування ООН на 40%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?