Трамп відповів на відмову Данії продати Гренландії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп відповів на відмову Данії продати Гренландії

Трамп відповів на відмову Данії продати Гренландії
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп оголосив про перенесення раніше призначеної зустрічі з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на невизначений час через її небажання обговорювати продаж Гренландії. Про це американський лідер написав на своїй сторінці в Twitter, повідомляє ONLINE.UA.

«Данія – дуже особлива країна з неймовірними людьми, але, ґрунтуючись на коментарях прем’єр-міністра Метте Фредеріксен, що вона не зацікавлена в обговоренні продажу Гренландії, я відкладу нашу зустріч, заплановану через два тижні, на інший час», – написав Трамп.

Також президент США подякував Фредеріксен за відвертість, яка допомогла заощадити багато коштів і зусиль як США, так і Данії.

«Я дякую їй за це і з нетерпінням чекаю, щоб зустрітися з нею коли-небудь в майбутньому!» – уточнив Трамп

Як відомо, кілька днів тому у виданні The Wall Street Journal з’явилась публікація, в якій стверджувалось, що Трамп хоче від імені США купити найбільший острів у світі – Гренландію. В якості джерела журналісти посилались на двох помічників американського президента. Вони розповіли, Дональд Трамп неодноразово запитував їх і інших співробітників адміністрації про можливість купити Гренландію. Крім того, президент навіть попросив юрисконсульта Білого дому провести правову експертизу цього проекту.

Трохи пізніше Трамп підтвердив, що придбання США у Данії острова Гренландія було б стратегічно цікавим, але це питання не є пріоритетним. Також президент США повідомив, що планує візит до Данії, але «зовсім не з цієї причини».

Поява інформації про наміри Трампа купити Гренландію викликала гостру критику в Данії. Зокрема, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що вважає подібну ідею «абсурдною» і виключила можливість продажу острова.

Незважаючи на те, що Гренландія є найбільшим островом у світі, чисельність населення цієї території становить лише 56 тисяч чоловік. Зовнішньою політикою і політикою безпеки займається Копенгаген, який щороку виділяє на фінансування Гренландії майже 700 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?