Трамп відповів на звинувачення в тому, що Росія допомогла йому виграти вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп відповів на звинувачення в тому, що Росія допомогла йому виграти вибори

Трамп відповів на звинувачення в тому, що Росія допомогла йому виграти вибори
Джерело:  Голос Америки

Новообраний президент США Дональд Трамп відреагував на  заяву Центрального розвідувального управління США про те, що Росія втручалася у вибори, щоб допомогти мільярдерові виграти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".
Західні ЗМІ цитують анонімного чиновника, який говорить, що метою втручання було "віддати перевагу одному кандидату перед іншим, щоб допомогти Трампу стати обраним".
В інтерв'ю Fox News Дональд Трамп спростував цю інформацію.
"Я вважаю, що це смішно. Я вважаю, що це просто ще одне виправдання. Я не вірю в нього. Я не знаю, чому. І я думаю, що це просто ... вони говорять про різні речі, щотижня - нове виправдання. Ми мали широкомасштабну визначальну перемогу в електоральному коледжі", - сказав республіканець.
На питання журналіста, чи вважає Трамп, що ЦРУ намагається спростувати результати виборів, новообраний президент відповів: "Якщо ви подивитися на історію, на те, що вони говорили, є велике замішання, ніхто насправді не знає. Хакерські зломи дуже цікаві: коли вони атакують, і ви не зловили їх під час дії, ви не знайдете їх. Вони не мають поняття, це Росія, чи Китай, чи ще хтось - це міг би бути хтось, хто сидить на ліжку в якомусь місці".
Також він висловив сумніви в тому, що російські хакери зламували пошту кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон.
"Я не думаю, що хто-небудь знає точно, що це саме Росія стояла за атаками на Національний Демократичний комітет. А вона все твердить - Росія, Росія, Росія. Може, так і було - може, це була і Росія. А може , це був Китай. Або взагалі хтось інший. Хтось з вагою 180 кілограмів, хто сидів у своєму ліжку", - сказав Трамп.
Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп пропонує призначити на посаду Державного секретаря США главу найбільшої нафтової компанії США ExxonMobil Рекса Тіллерсона, який відомий тісними зв'язками з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?