Трамп вимагає термінової зустрічі з Путіним - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп вимагає термінової зустрічі з Путіним - що сталося

Трамп вимагає термінової зустрічі з Путіним - що сталося
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональл Трамп раптово захотів зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним. Він наказав помічникам організувати їх переговори, як можна швидше, бажано вже в вересні. Трамп хоче, щоб зустріч з Путіним відбулася до президентських виборів в США. На ній він пропонує Путіну підписати угоду про подальші переговори з продовження СНО-3 - договір між Москвою і Вашингтоном про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Таким чином Трамп планує довести американцям, що здатний укладати важливі угоди з іншими країнами, а це безумовно позитивно позначиться на його іміджі, що дуже важливо перед виборами. Про несподівані плани Трампа повідомили чотири джерела, знайомих з деталями переговорів глави Білого дому з помічниками, передає ONLINE.UA з посиланням на NBC.

Представники Білого дому також уточнили, що Путін не єдиний, з ким найближчим часом хоче зустрітися Трамп. Команда американського президента планує більше зустрічей зі світовими лідерами в наступні два місяці, які передують виборам.

Як відомо, СНО-3 залишився єдиним діючим договором між США і Росією з контролю за озброєннями. Росія пропонує автоматично продовжити його ще на 5 років, так як термін дії угоди закінчується в лютому 2021 року. Але Трамп вимагає включення в нього Китаю, де категорично відмовляються йти на поступки американському лідерові.

Нагадаємо, всього між Путіним і Трампом було п'ять зустрічей. Вперше вони зустрілися на саміті G20 в Гамбурзі в липні 2017 року. Наймасштабніші переговори відбулися рік тому в Гельсінкі, де Путін і Трамп провели двосторонній саміт. Останній раз Путін і Трамп провели переговори в рамках саміту G20 в Осаці, який відбувся влітку минулого року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп категорично відмовився від пропозиції Путіна провести саміт по Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?