Трамп вирішив не церемонитися з ООН і готує їй сюрприз
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп вирішив не церемонитися з ООН і готує їй сюрприз

Трамп вирішив не церемонитися з ООН і готує їй сюрприз
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір переглянути умови фінансування установ Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних інститутів, зокрема, Трамп збирається скоротити фінансування ООН на 40%.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.
Адміністрація Трампа готує укази, які радикально позначаться на ролі США в ООН, а також потенційно можуть скасувати деякі багатосторонні міжнародні договори, відзначає The New York Times.
Зокрема, фінансування повинні скоротити для організацій, постійним членом яких є Палестинська національна адміністрація (ПНА), або Організація звільнення Палестини (ООП).
В адміністрації Трампа також мають намір переглянути обсяги фінансування організацій, які виступають за аборти або ухиляються від санкцій відносно Ірану і Північної Кореї.

Читайте також: Трамп взяв у Путіна небезпечні речі і заграє з фашизмом - західні ЗМІ

Указ, що розроблюється, також передбачає скорочення фінансування для організацій, які "перебувають під контролем або значною мірою під впливом держави, спонсорують тероризм або викриті в недотриманні прав людини».
Видання відзначає, що скорочення фінансування має становити, щонайменше, 40%.
Інший указ, що готується в адміністрації президента США, передбачає "мораторій на укладання нових багатосторонніх договорів", а також перегляд вже існуючих.
При цьому документ не торкнеться угод, які "прямо пов'язані з національною безпекою, екстрадицією або міжнародною торгівлею".
Відзначимо, США є найбільшим донором ООН: на частку Штатів припадає 22% основного бюджету організації в $5,4 млрд, а також 28% бюджету на миротворчі операції ООН, який становить $7,9 млрд.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп пообіцяв провести "велике розслідування шахрайства на виборах", після того як заявив про мільйони нелегальних виборчих бюлетенів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?