Трамп вирішив вивести США з угоди щодо парникових викидів - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп вирішив вивести США з угоди щодо парникових викидів - ЗМІ

Трамп вирішив вивести США з угоди щодо парникових викидів - ЗМІ
Джерело:  Axios

Президент США Дональд Трамп вирішив вивести США з Паризької угоди по клімату, яка була укладена в 2016 році і регулює рівень викидів парникових газів в атмосферу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Axios, яка цитує власні джерела.

За даними видання, рішення ще перебуває на стадії розробки, над ним працює команда Трампа на чолі з головою Агентства з охорони навколишнього середовища Скотта Прюїтта.

Зокрема, вони повинні вирішити, чи ініціюватиме США вихід з дотриманням усіх формальних моментів, що може зайняти до трьох років, або ж вийдуть з нього в прискореному режимі, минаючи формальні процедури.

Читайте також: NASA показало, як висихає і тане Земля: з'явилися яскраві фото

Сам Дональд Трамп повідомив у Facebook, що оголосить про своє рішення на наступному тижні.

Угода по боротьбі зі змінами клімату була підготовлена у Парижі в 2015 році, а укладена у квітні 2016 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Підписи під документом поставили представники понад 170 країн.

Паризька хартія зобов'язує США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26-28% порівняно з рівнем 2005 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-голова ЦРУ Джон Бреннан заявив, що у нього є дані про контакти членів виборчого штабу Дональда Трампа під час президентських виборів із представниками РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?