Трамп вирішив жорстко помститися Меркель - вже прийнято рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп вирішив жорстко помститися Меркель - вже прийнято рішення

Трамп вирішив жорстко помститися Меркель - вже прийнято рішення
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вирішив помститися канцлерці Німеччини Ангелі Меркель за відмову брати участь в саміті "Великої сімки", на який він вирішив запросити главу Росії Володимира Путіна. Він уже наказав вивести з Німеччини близько 10 тисяч американських солдатів, які будуть перекинуті до Польщі та інших союзницьких держав. За даними газети The Wall Street Journal, відповідне розпорядження вже підписав радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн, передає ONLINE.UA.

Відомо, що Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових.

При цьому в американському уряді повідомили The Guardian, що рішення Трампа нібито пов'язано з напруженістю, що виникла між американським президентом Дональдом Трампом і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель на тлі зустрічі в рамках G7. При цьому інше джерело спростувало цю інформацію, зазначивши, що скорочення військового контингенту, дислокованого в ФРН, обговорюється в Білому домі з вересня минулого року, тому воно ніяк не пов'язане з відповіддю Трампа на відмову Меркель.

Важливо відзначити, що частину американських військових, яких виводять з Німеччини, перебазують ближче до кордонів України - в Польщу. Прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький сподівається, що це відбудеться якомога швидше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США перекидають тисячі військових і танків до Польщі, на що Росія вже готує відповідь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?