Трамп виступив з новим жорстким попередженням - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп виступив з новим жорстким попередженням - що відбувається

Трамп виступив з новим жорстким попередженням - що відбувається
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп провів термінову телефонну розмову з головою Туреччини Реджепом Ердоганом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп застеріг турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана щодо відправки турецьких військ до Лівії. Про це Трамп сказав під час проведеної в четвер, 2 січня, телефонної розмови з турецьким лідером", - сказано в повідомленні видання.

Очільник Білого дому наголосив, що іноземне втручання в конфлікт у Лівії може лише ускладнити ситуацію в цій північноафриканській країні.

Як відомо, парламент Туреччини 2 січня схвалив меморандум про надсилання військ до Лівії на підтримку визнаного ООН національного уряду країни.

"Анкара здійснила цей крок у зв'язку з офіційним проханням про військову підтримку з боку уряду Лівії. Очікується, що турецькі війська в рамках однорічного мандату підтримуватимуть базований в Тріполі уряд прем'єр-міністра Файєса аль-Саррая проти сил під проводом командувача Халіфа Хафтара, яких підтримують російські найманці, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати", - пише видання.

Варто звернути увагу на те, що втручання Туреччини може ускладнити міжнародні зусилля, націлені на подолання розбіжностей, що зруйнували країну після повалення диктатора Муаммара Каддафі у 2011 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Ердоган  нещодавно передрік нову міграційну кризу, яка торкнеться країн Євросоюзу. Ймовірніше вона більш інших погрожує південній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?