Трамп всерйоз налаштований зробити подарунок Путіну: з'явилися гучні деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп всерйоз налаштований зробити подарунок Путіну: з'явилися гучні деталі

Трамп всерйоз налаштований зробити подарунок Путіну: з'явилися гучні деталі

Президент США Дональд Трамп всерйоз задумався про зняття санкцій з Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".
Українське ЗМІ з'ясувало, що інформація про підготовку такого указу надходила журналістам The Washington Times і The New York Times, проте в редакції не вважають інформацію перевіреною до того рівня, щоб повідомляти про неї в своїх новинах, тому інформацію журналісти поширюють виключно в особистих мікроблогах.
У той же час певна частина інформації з первинних повідомлень вже підтвердилася. Нагадаємо, науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Фабріс Потьє в четвер повідомив про заплановані на кінець тижня розмови Трампа з Путіним і Меркель. Пізніше Кремль підтвердив плани телефонних переговорів з американським лідером в суботу, а джерела Reuters не виключили бесіди з канцлером.

Читайте також: Бо ротьба з Путіним: в Лондоні пояснили, з кого Трампу брати приклад
Не виключено, що указ про скасування санкцій проти РФ може бути виданий ще до того, як сенат затвердить кандидатуру Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря США - це дозволить уникнути звинувачень в тому, що зняття санкцій пролобіював саме він. Нагадаємо, що в 2013 році Тіллерсон був нагороджений російським Орденом Дружби особисто президентом РФ Володимиром Путіним, а як генеральний директор ExxonMobil він наводив докази на користь ослаблення санкцій відносно Росії.
Очікується, що затвердження відбудеться вже в найближчі тижні.
Водночас про зміст ймовірного указу нічого не відомо, документ ще не затверджений.
Також невідомо, якої частини санкцій він може стосуватися.
"Нічого про це не відомо. Наскільки я розумію, інформація знеособлена, не знаю, наскільки вона відповідає дійсності", - сказав прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стала відома дата перших телефонних переговорів президента США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?