Трамп застеріг Росію від серйозної помилки в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп застеріг Росію від серйозної помилки в Сирії

Трамп застеріг Росію від серйозної помилки в Сирії
Джерело:  online.ua

Росія повинна не допустити наступ урядової сирійської армії на провінцію Ідліб. Безрозсудний напад призведе до потенційної людської трагедії.

З таким застереженням виступив президент США Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA.

"Президент Сирії Башар Асад не повинен нерозважливо нападати на провінцію Ідліб. Росіяни і іранці зробили б серйозну гуманітарну помилку, прийнявши участь в цій потенційній людській трагедії. Можуть бути вбиті сотні тисяч людей. Не дозвольте цьому статися!", - написав Трамп в соцмережі.

Трамп вважає, що провінція Ідліб останній оплот збройної опозиції, який став притулком для мирних громадян і повстанців, які мігрували туди з інших районів Сирії. У Росії ж заявляють, що в Ідлібі розміщуються терористи, тому потрібно провести потужну операцію, щоб їх знищити.

США раніше пригрозили Росії і Сирії через ці наміри. Вашингтон закликав армію Асада, яку підтримує Путін, відмовитися від застосування хімічної і біологічної зброї в Ідлібі. В іншому випадку, влада США пообіцяла рішучу відповідь.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія і Туреччина заявила про домовленість з підготовки атаки проти терористів в провінції Ідліб. Москва і Анкара закликала Захід не перешкоджати цій антитерористичній операції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?