Трамп завдав остаточний удар проти TikTok - компанія відповіла на погрозу
Категорія
Технології
Дата публікації

Трамп завдав остаточний удар проти TikTok - компанія відповіла на погрозу

Трамп завдав остаточний удар проти TikTok - компанія відповіла на погрозу
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп втілив погрози у життя, підписавши указ про санкції за співпрацю з ByteDance - володаркою проєкту TikTok. Компанія тим часом відреагувала на відкритий випад. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Білий дім і пресслужбу компанії.

Згідно з офіційними подробицями, указ стає чинним після 45 діб. Трамп назвав TikTok загрозою для національної безпеки Сполучених Штатів.

Він вважає, сервіс поширює дезінформацію та відстежує пересування користувачів — навіть представників влади й спецслужб. Загроза криється в тому, що ByteDance - китайська компанія.

"Зокрема поширення в США мобільних додатків, які розробляють і якими володіють компанії з Китайської Народної Республіки, становить загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США ... Зараз прийшов час вжити заходів, щоб усунути загрозу, яка виходить від одного з таких мобільних додатків - TikTok", - наголосив Трамп.

Механізм санкцій схожий на рішення, ухвалене стосовно російського "Північного потоку - 2". Рестрикції торкнуться кожного, хто буде співпрацювати з ByteDance.

Натомість в адміністрації TikTok розкритикували дії Білого дому. Представники проєкту стверджують, що не займаються протизаконною діяльністю та не передають нікуди особисті дані користувачів.

Указ Трампа в TikTok назвали небезпечним прецедентом. Він демонструє вибіркову свободу ринку й може мати відлуння у майбутньому.

Адміністрація закликала 100 мільйонів американських користувачів виступити на захист "дому для самовираження".

Як повідомляв ONLINE.UA, дії американської влади стосовно інтернету створюють дуже небезпечний прецедент. Фактично адміністрація президента Дональда Трампа спроможна спровокувати знищення глобальної мережі, вважає Павло Дуров — засновник Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?