Трамп здивував абсурдною пропозицією щодо коронавірусу - деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп здивував абсурдною пропозицією щодо коронавірусу - деталі

Трамп здивував абсурдною пропозицією щодо коронавірусу - деталі
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп озвучив нову дивну пропозицію, яка шокувала світ - очільник Білого дому почав вимагати "сповільнити тестування [коронавірусу]" - це спровокувало обурення фахівців і розчарування власних співробітників, які кажуть, що це підриває їх зусилля у намаганні заспокоїти американців на тлі поширення хвороби. Що важливо розуміти, глава США назвав тестування — яке, на думку експертів громадської охорони здоров'я, є важливою частиною боротьби з пандемією — "двосічним мечем". З такою гучною заявою він виступив в Оклахомі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Post.

"А ось тут найгірше ... коли ви проводите тестування в таких масштабах, ви знайдете більше хворих; ви знайдете більше випадків... Тому я сказав своїм людям: будь ласка, сповільніть тестування", - заявив Дональд Трамп.

 Варто зазначити, що 21 червня головний торговий радник Трампа Пітер Наварро назвав коментарі Трампа "насмішливими". Інший чиновник Білого дому сказав, що Трамп пожартував – це вже звична лінія захисту помічників президента, коли той каже щось суперечливе.

"Коментар президента, який прозвучав в той же день, коли вісім штатів повідомили про рекордну кількість випадків захворювання за один день, викликав хор критики з боку демократів Конгресу і чиновників громадської охорони здоров'я, які стурбовані тим, що президент більше збереженням збереженням свого обличчя, ніж боротьбою з пандемією", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Трамп вже давно розглядає зростання числа випадків коронавірусу як негативний сценарій для себе, тому що вважає, що його звинуватять у більшій кількості випадків.

"Кожен експерт згоден з тим, що тестування є основою як епіднагляду — розповідає про те, як прогресує епідемія, — так і контролю — виявлення та ізоляції випадків захворювання... Свідомо скорочувати тестування, тому що воно дає більш повну картину епідемії, - це не що інше, як недбалість в громадській охороні здоров'я" – заявив Марк Ліпсич, професор епідеміології та директор Центру динаміки інфекційних захворювань Гарвардської Школи громадської охорони здоров'я імені Т. Х. Чана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада України вже готується до другої хвилі пандемії коронавіруса, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?