Трамп знайшов заміну своїм військовим в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп знайшов заміну своїм військовим в Сирії

Трамп знайшов заміну своїм військовим в Сирії

Президент США Дональд Трамп хоче замінити американських військових в Сирії на арабських.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами джерела газети у Білому домі, радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон зв'язався з керівництвом єгипетської розвідки, щоб обговорити можливості співробітництва. У Каїрі коментарів з цього приводу не давали.

Також Вашингтон звернувся з проханням профінансувати відновлення частини Сирії та підтримки там стабільної ситуації до Катару, Саудівської Аравії та ОАЕ. Мова йде про мільярди доларів. США хочуть, щоб ці країни відправили своїх військових у Сирію, яку американці скоро покинуть.

Читайте також: США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки

Це викликало стурбованість чиновників, бо вихід американських збройних сил може значно посилити вплив Ірану, Росії і терористичних угруповань на сирійській території та привести до відновлення діяльності організації "Ісламська держава".

Експерти вже заявили про сумніви в успіху подібної стратегії. "Саудівська Аравія і Об'єднані Арабські Емірати відправили війська в Ємен, а Єгипет навряд чи захоче відправляти військових у непідконтрольні сирійському уряду території", - розповів старший науковий співробітник Інституту Близького Сходу у Вашингтоні. Він вважає, що арабські країни можуть не погодитися відправити війська туди, де немає Збройних сил США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Тереза Мей виступила з важливою заявою перед парламентом з приводу удару по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?