Трамп зробив черговий подарунок Путіну - в США б'ють на сполох
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зробив черговий подарунок Путіну - в США б'ють на сполох

Трамп зробив черговий подарунок Путіну - в США б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп знову зробив чергову величезну помилку і зіграв на руку главі Кремля Володимира Путіна. Цей політичний провал може коштувати великої ціни, в першу чергу для безпеки Америки, шкоду для якої доведеться виправляти довгі роки. Політичний аналітик Нік Робертсон вважає особливо важкою помилкою Трампа рішення про передислокацію військ Європейського командування з Німеччини, яке президент США прийняв за кілька секунд, не замислюючись про наслідки. Експерт сподівається, що це останній подарунок Трампа Путіну, який буде коштувати главі Білого дому президентського крісла. Про це Робертсон написав у своїй статті для CNN, передає ONLINE.UA.

"Подарунки американського глави геополітичним противникам Сполучених Штатів не припиняються протягом усього його президентства. Трампу знадобилася пара секунд, щоб оголосити про своє рішення вивести більш ніж третину військ США з Німеччини, але при цьому можуть піти роки на виправлення шкоди, яку це рішення завдасть військового альянсу ", - підкреслює аналітик.

Він нагадав, що мова йде про скорочення майже третини американського військового контингенту в Німеччині, а вона є ключовим у стратегії НАТО щодо стримування агресора. Також аналітик звернув увагу на те, що Трамп прийняв гучне рішення самовільно - ні Конгресу, ні американським командувачем в Європі, ні Німеччини, ні НАТО ніхто не повідомляв про плани Вашингтона значно скоротити військовий контингент в ФРН.

Як відомо, Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9,5 тисяч американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових. Своє рішення Трамп пояснив тим, що не має наміру захищати Німеччину від Росії, яка платить Москві мільярди доларів на рік за енергію. До того ж глава США вказав на те, що ФРН не поспішає витрачати достатню кількість бюджетних коштів на внески в НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трампа за виведення військових США з Німеччини розкритикував відставний американський генерал, колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес. На його думку, цей наказ Трампа став новим подарунком Путіну, який заради нього навіть нічого не зробив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?