Трамп зробив Путіну обурливу пропозицію - в ЄС вже відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зробив Путіну обурливу пропозицію - в ЄС вже відреагували

Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп терміново зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну, щоб озвучити свою обурливу пропозицію щодо участі РФ в новому саміті "Великої сімки". Російський глава поки не прокоментував ідею Трампа, але в пресслужбі Кремля відзначили Путін є прихильником "діалогу в усіх напрямках". У Путіна відзначили, що до цієї пропозиції поки є більше запитань - Москва прийме остаточне рішення, коли стане зрозуміло, в якості кого запрошують Росію і що буде стоять на порядку денному саміту. При цьому в ЄС обурені рішенням Трампа залучити Росію до саміту G7, звідки країну-агресора виключили після вторгнення в український Крим. З протестом вже виступили в Великобританії і в Канаді. Про що ще домовилися Трамп і Путін під час переговорів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

Крім запрошення Росії на саміт "Великої сімки", Трамп і Путін обговорили стан справ на світовому нафтовому ринку і реалізацію угоди ОПЕК +. Вони прийшли до висновку, що багатостороння домовленість про скорочення видобутку нафти на добу на 9,7 млн барелів веде до поступового відновлення попиту на нафту і стабілізації цін.

Путін в свою чергу подякував Трампу за допомогу в боротьбі з пандемією коронавіруса. Йшлося про постачання в РФ американських аппартів ШВЛ, які президент США направив в Росії як гуманітарну допомогу. Також глава Кремля привітав американського лідера з успішним запуском корабля Crew Dragon. Як заявили в Кремлі, Путін і Трамп підтвердили налаштованість на спільну співпрацю в космосі.

Важливо відзначити, що в команді Путіна відреагували на пропозицію Трампа щодо участі Росії в саміті G7 ще до того, як президент США озвучив ідею главі Кремля. У Радфеді РФ заявили, що Москва не поспішає приймати пропозицію США і погодиться на нього, якщо вона там буде брати участь на рівних правах з іншими учасниками "Великої сімки", до якої входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії відразу ж попередили міжнародне співтовариство, що блокуватимуть повернення РФ до складу "Великої сімки". Під час саміту в Сполучених Штатах Володимир Путін може бути присутнім в якості гостя, заявили в уряді Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?