Трамп звинуватив Клінтон і Обаму в причетності до виникнення ІДІЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп звинуватив Клінтон і Обаму в причетності до виникнення ІДІЛ

Трамп звинуватив Клінтон і Обаму в причетності до виникнення ІДІЛ
Джерело:  BBC

Американський мільярдер Дональд Трамп, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії, звинуватив президента США Барака Обаму в тому, що той своїми діями сприяв створенню терористичного угрупування Ісламська держава, пише ВВС.
Крім Обами, Трамп пред'явив аналогічне звинувачення екс-держсекретареві Хілларі Клінтон. "Вони створили Ісламську державу: Хілларі Клінтон зробила це на пару з Обамою. Так, з Обамою", - вигукнув бізнесмен в ході виступу в місті Білоксі штату Міссісіпі.
Він не став уточнювати, яким конкретно чином американські лідери створили ІД.
За даними грудневого опитування CNN, Трамп зберігає лідерство серед потенційних кандидатів у президенти США від республіканців. За нього готові проголосувати 39% симпатиків цієї партії. За його основного суперника - сенатора від штату Техас Теда Круза - 18% прихильників республіканців.
Раніше Дональд Трамп заочно обмінявся компліментами з російським президентом Володимиром Путіним. Той назвав його безумовним лідером президентських перегонів у США, "дуже яскравим і талановитим". А Трамп у відповідь сказав журналістам, що Путін - "принаймні справжній лідер, не те що у нас зараз".
При цьому джихадисти використовують заклик кандидата в президенти США Дональда Трампа заборонити в'їзд до США мусульманам для залучення в свої ряди молоді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?