Трампа в Європі полякали новою війною
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампа в Європі полякали новою війною

Трампа в Європі полякали новою війною
Джерело:  FT

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що президенту США Дональда Трампа не варто заохочувати інші країни до виходу з Євросоюзу, адже це може спровокувати війну на Балканах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.
На думку Юнкера, позитивне ставлення Трампа до Brexit є тривожним і доводить, що президент не знає складної історії Європи. Цю ж думку Юнкер висловив віце-президенту США Майку Пенсу, коли той приїжджав до Брюсселя.
"Я сказав віце-президенту: "Не кажіть цього, не закликайте інших залишати ЄС, тому що, якщо Євросоюз розвалиться, то ви отримаєте нову війну на Західних Балканах", - заявив Юнкер.

Читайте також: Без Путіна не обійшлося: у ФБР з'явився гучний компромат на Трампа
Глава Єврокомісії вважає, що країнам в цьому регіоні важливо продемонструвати перспективи членства в ЄС.
"Якщо ми їх залишимо, Боснію і Герцеговину, Республіку Сербську, Македонію, Албанію, всі ці країни, ми знову отримаємо війну", - зазначив він.
Схвальне ставлення Трампа до Brexit підриває цілісність ЄС, вважають в Європі.
Нагадаємо, глава міністерства з питань Brexit Девід Девіс заявив, що Великобританія покине Європейський союз в березні 2019 року. За вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% британців, а за те, щоб залишитися в Євросоюзі - 48,1%.
Також раніше повідомлялося, що депутат британського парламенту Бен Бредшоу, виступаючи на дебатах по Алеппо, допустив, що Росія втрутилася в результати так званого Brexit - референдуму про вихід Британії з ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, лідер французької партії "Національний фронт", кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен висловила надію, що вихід Великобританії з Євросоюзу викличе ефект доміно в інших європейських країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?