Транзит газу через Україну: у Путіна озвучили нові цинічні вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Транзит газу через Україну: у Путіна озвучили нові цинічні вимоги

Транзит газу через Україну: у Путіна озвучили нові цинічні вимоги
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова продовжити транзит газу через Україну, але для цього Київ повинен відмовитися від судових спорів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми не відмовлялися від пролонгації відповідних договорів з Україною і використання цього транзитного маршруту. Але це співробітництво має бути прагматичним, воно повинно бути засноване на нормальних комерційних відносинах, воно повинно бути взаємовигідним, там мають бути прийнятні тарифи", - сказав Медведєв.

 За його словами, ця співпраця має розвиватися, якщо для цього складеться необхідний фон.

"Тобто, на тлі відмови від будь-якого роду нескінченних судових спорів, які нікуди не ведуть, а тільки заганяють ситуацію в глухий кут", - сказав політик.

Медведєв стверджує, що транзит російського газу через Україну збережеться, якщо нова влада країни перейде від політичних спекуляцій до прагматичних міркувань.

"Ми сподіваємося, що, в усякому разі, у нового керівництва України тут прагматичні міркування, міркування, пов'язані з досягненням нормальних домовленостей, заснованих на прагматизмі, що запанують над всякого роду політичними спекуляціями. У цьому випадку такого роду транзит збережеться", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?