Треба "мочити" системно: про що зараз намагається домовитися уряд
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба "мочити" системно: про що зараз намагається домовитися уряд

Треба "мочити" системно: про що зараз намагається домовитися уряд
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук виступив з важливою заявою - він наголосив, що рішення щодо ліквідації або реорганізації Державної архітектурно-будівельної інспекції знаходяться на фінальній стадії і чекати залишилося недовго. Про це він розповів в ході брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Зараз ця ідея (ліквідація ДАБІ - ред.) дуже активно обговорюється, тому що ДАБІ, нажаль, і взагалі будівельна сфера одна з найбільш корумпованих. Там корупцію, сорі, треба "мочити" системно. Це той випадок, коли можливо простіше звільнити всіх, і перенабрати нових чесних людей... Ми на фінальному етапі прийняття цього рішення. В тому ДАБІ все настільки прогнило, вони настільки замучили бізнес і громадян поборами по 5 доларів за квадратний метр, що ринок говорить "приберіть їх всіх", - пояснив Олексій Гончарук.

Окрім того, глава уряду підкреслив, що поки невідомо, який орган буде виконувати функції ДАБІ.

"Те що ми "схематоз" в будівництві поборемо - в цьому немає жодних сумнівів - це питання невеличкого проміжку часу. Чи буде це повна ліквідація ДАБІ, чи її реорганізація - ми подивимось", - додав Гончарук.

Варто звернути увагу на те, що раніше глава уряду заявив, що негайно вимагає знищити корупцію в органах Державної фіскальної служби. Гончарук підкреслив, що у системі не повинно залишитися жодного працівника, який залучений у корупційні схеми.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  Зеленський подумує звільнити Гончарука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?