Треба перевіряти - Зеленський ухвалив термінове рішення щодо відомого інциденту
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба перевіряти - Зеленський ухвалив термінове рішення щодо відомого інциденту

Треба перевіряти - Зеленський ухвалив термінове рішення щодо відомого інциденту
Джерело:  online.ua

Український уряд виділив спеціальну суму грошей для подолання наслідків повеней на території Івано-Франківської області. Президент Володимир Зеленський виступив з попередженням про спеціальну комісію, яка перевірить напрямки витрачених грошей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За словами державного лідера, державний орган перевірить, наскільки виконані роботи з ліквідації наслідків негоди.

"До цього була комісія, її організовував (Олексій) Чернишов (міністр розвитку громад та територій - ONLINE.UA). Ми зараз сформуємо ще одну комісію, яка перевірить усі потреби, всі помилки. Одна справа, що держава виділяє гроші – а треба перевіряти, куди ці гроші пішли", - пояснив Зеленський.

Він додав, що наразі перевірив особисто реконструкцію доріг у населеному пункті Ланчин — воно серед інших постраждало від повеней, та добре оцінив цей процес. Питання викликають напрямки ліквідації поза межами відновлення доріг.

"На жаль, багато чого не зроблено. Бачив це і розмовляв з людьми. Вважаю, що техніка, люди, виконавці не можуть приїжджати, працювати пару тижнів і їхати. Так не може бути", - наголосив Зеленський.

Президент резюмував, регіону потрібна фундаментальна реформа на місцях, аби покращити якість життя у селах.

Нагадаємо, повені на Івано-Франківщині сталися у липні цього року, для ліквідації їх наслідків уряд надав 700 мільйонів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 вересня міністр фінансів Сергій Марченко на брифінгу біля Верховної Ради виступив з неочікуваною заявою — він офіційно повідомив, що видатки на утримання Офісу президента у проєкті держбюджету на 2021 рік збільшили майже на 40% і тепер вони сягнули 1,269 мільярда гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?