Треба це зробити - у Меркель озвучили несподівану провозицію щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба це зробити - у Меркель озвучили несподівану провозицію щодо Донбасу

Треба це зробити - у Меркель озвучили несподівану провозицію щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

11 серпня глава Міністерства закордонних справ Німеччини та член команди канцлерки Ангели Меркель, Гайко Маас, під час спільної пресконференції з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Москві озвучив нову цікаву пропозицію - він наголосив, що для відслідковування порушень режиму припинення вогню на Донбасі необхідно створити спеціальні структури. На переконання німецького дипломата, саме це допоможе об'єктивно оцінювати ситуацію на лінії розмежування. За словами Мааса, незалежні структури мали б відстежувати, хто справді порушуватиме домовленості про припинення вогню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецькі медіа.

Член команди Ангели Меркель звернув увагу на те, що обидві сторони конфлікту завжди звинувачують одна одну у порушенні режиму, а незалежні структури зможуть об'єктивно оцінювати події на сході України. На думку Гайко Мааса, режим тиші на лінії розмежування є важливим сигналом, але за ним мають відбутися й інші кроки:

  • розведення сил;

  • розмінування;

  • вирішення гуманітарних питань.

Окрім того, німецький політик назвав позитивним відновлення діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ по обидва боки лінії зіткнення.

Варто звернути увагу на те, що повне припинення вогню на сході України розпочалося опівночі 27 липня 2020 року. Довгоочікуване рішення ухвалили на під час зустрічі мінської Тристоронньої контактної групи . У Раді національної безпеки й оборони України повідомляють, що загалом сторони дотримуються домовленостей, а порушення поодинокі. В СММ ОБСЄ наголошують, що за перші півмісяця перемир'я проросійські бойовики порушували домовленості понад 250 разів. За цей час на Донбасі пролунало понад 50 вибухів, були два невизначені боєприпаси, три освітлювальні ракети, 201 черга й постріл зі стрілецької зброї.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що новий очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зізнався, що наразі не бачить перспектив переговорів з командою російського президента Володимира Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?