Треба зупинити війну: Лавров звернувся до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба зупинити війну: Лавров звернувся до Зеленського

Треба зупинити війну: Лавров звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва запевняє, що зустріч українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна у рамках нормадського саміту пройшла конструктивно. Наразі влада РФ очікує, що український президент зможе зупинити війну на Донбасі. З такою гучною заявою виступив очільник МЗС РФ Сергій Лавров на брифінгу під час візиту до Вашингтона 10 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Атмосфера переговорів і в нормандському форматі, а потім між президентами Путіним і Зеленським була конструктивною, я б сказав прагматичною і на засадах взаємоповаги", – наголосив російський дипломат.

Він також звернув увагу на те, що бесіда українського та російського президентів не відзначилася гучними заявами та обіцянками, однак зараз лідери країн "шукають реальний спосіб", щоб нарешті закінчити війну на Донбасі. Саме цього, за словами Лаврова, Кремль і чекає від українського президента.

"Росія розраховує, що Зеленський буде слідувати своїм передвиборчим обіцянкам, зупинить війну в Донбасі і припинить загибель людей. Це можна зробити, виконавши мінські домовленості", - підсумував глава росьйського МЗС.

Дана заява Лаврова викликає чимало питань, оскільки саме РФ 5 років тому анексувала український Крим та розв'язала криваву війну на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на нормандському саміті Зеленський попросив одіозного російського дипломата, главу МЗС РФ Сергія Лаврова менше кивати головою, оскільки президента України така поведінка почала дратувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?