Третій Саміт перших леді та джентльменів розпочався у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Третій Саміт перших леді та джентльменів розпочався у Києві

Третій Саміт перших леді та джентльменів розпочався у Києві
Джерело:  online.ua

Третій Саміт перших леді та джентльменів на тему "Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього" розпочався 6 вересня у Києві.

Джерело: Олена Зеленська

У Києві розпочався Третій Саміт перших леді та джентльменів

Третій Саміт перших леді та джентльменів під егідою супруги президента України Олени Зеленської відкрито 6 вересня у Києві.

Перша леді написала про важливу подію, ініціаторкою якої була, у Facebook:

Двадцять шість перших леді та джентльменів у змішаному форматі. Рада вітати своїх колег сьогодні в Києві на третьому Саміті нашої спільноти. Як і обидва попередні, проводимо його в місці сили українців – у Софії Київській. І як і на два попередні, ми зібралися, щоб діяти разом задля порятунку й покращення людських життів.

На Саміті-2022, обʼєднавши небайдужих з усього світу, було зібрано понад 6 мільйонів доларів на 92 сучасні реанімобілі, які нині рятують життя українців.

Цьогоріч одним із результатів саміту стане заснування мережі медичного партнерства між країнами. Сателітний саміт профільних міністрів і представників клінік уже пройшов на полях Саміту, – зазначила Олена Зеленська.

А тема заходу загалом – «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього». Бо наша психіка, її витривалість у випробуваннях, від війн до природних катаклізмів, від епідемій до економічних криз, – основа нашої особистості й фізичного здоров’я. А зрештою – основа самого нашого життя.

Перша панель Саміту називається так само: "Ментальне здоров’я: баланс стійкості та крихкості". На ній піде розмова про ментальне здоров’я та стійкість. Буде представимо унікальне дослідження: на замовлення організаторів Саміту британська компанія Alligators Solutions з’ясувала, як почуваються психологічно жителі 11 країн світу.

Друга панель – "Вплив війни на ментальне здоров’я". Якими українці вийдуть з конфліктів? Щоб відповісти на це питання, порівняють досвід різних країн і поколінь, що відчули війну на собі, і знайдуть шляхи для якнайшвидшого повоєнного посттравматичного зростання.

Третя панель із промовистою назвою "Покоління, яке керуватиме світом за 15 років" присвячена молоді світу й України.

Дізнаємося, яким вона бачить сьогодення та майбутнє, із якими викликами стикається щодня та як їх долає. А також про те, що ми, дорослі, можемо зробити для того, щоб розуміти дітей краще та більше дбати про їхнє ментальне здоров’я, – написала Зеленська.

Ведучі саміту – британський письменник, актор, інтелектуал Стівен Фрай та українська телевізійниця Анна Гомонай.

Під час Саміту вперше в його історії діятиме додаткова локація Mental Stage. Саме на ній:

  • міністри охорони здоров’я різних країн презентують міжнародне медичне партнерство;

  • лідери думок, зірки світового мистецтва обговорять вплив культури на ментальне здоров’я.

Ми в Україні добре знаємо, наскільки це важливо, бо наша культура підтримує нас усі місяці російського вторгнення. І не лише наша: такі гості Саміту, як Шон Пенн і Мішель Азанавічус, теж дуже багато роблять для України й українців, – заявила супруга президента України.

Олена Зеленська запросила стежити за дискусіями та всіма подіями Саміту на YouTube-каналі ( https://youtu.be/_ilfYYCbK68) та в телевізійній версії єдиного марафону.

Разом ми вже стільки зробили, щоб життя перемогло. Тепер маємо зробити так, щоб перемогла ще і його якість.

Саміт перших леді та джентльменів як ініціатива Олени Зеленської

23 серпня 2021 року вперше в історії в Києві відбувся саміт перших леді та джентльменів "М’яка сила в новій реальності" на території Національного заповідника "Софія Київська". На заході говорили про те, як об’єднати зусилля, щоб зробити світ кращим і безпечнішим. Організувала й відкрила саміт перша леді України Олена Зеленська.

Другий Саміт пройшов у Києві в липні 2022 року. Тоді до столиці України приїхали перші леді Латвії Андра Левіте та Литви Діана Науседене, а відомий британський журналіст Пірс Морган став модератором, решта долучилися онлайн. Учасники Саміту зібрали 3,2 мільйона доларів на реанімаційні автомобілі.

Третій саміт перших леді та джентльменів у Києві у 2023 році буде присвячений ментальному здоров’ю. Крім того, у його межах пройде велика міжнародна конференція міністрів охорони здоров’я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?