Три європейські країни зажадали ізолювати Росію через допінг в біатлоні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Три європейські країни зажадали ізолювати Росію через допінг в біатлоні

Три європейські країни зажадали ізолювати Росію через допінг в біатлоні
Джерело:  online.ua

Біатлонні федерації трьох європейських країн - Великої Британії, Норвегії та Чехії - зажадали виключити етап в Тюмені з календаря Кубка світу в зв'язку з тим, що у 31 російського біатлоніста виявлений допінг.
В іншому випадку Велика Британія, Норвегія і Чехія бойкотуватимуть змагання.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це йдеться в офіційних заявах Федерації біатлону Норвегії, Союзу біатлоністів Великобританії і Федерації біатлону Чехії.
"Ми не маємо наміру миритися з тим, що росіян виправдовують. У четвер має відбутися офіційне оголошення у справі про допінг, але я не чекаю правильного рішення. Можливо, етап Кубка світу в Росії взагалі не відбудеться. Ми вже вирішили туди не їхати, з нами багато хто солідарний. Думаю, нам потрібно дати Росії зрозуміти, що ця ситуація є неприйнятною", - заявив президент федерації біатлону Чехії Іржі Хамза .
"Ми стверджуємо, що систематичне застосування допінгу російськими спортсменами чинить неймовірно поганий вплив на наш вид спорту. Ми закликаємо керівництво IBU прийняти кроки, які стануть хорошим прикладом для інших зимових видів спорту. Безпрецедентний рівень системи застосування допінгу, починаючи з числа біатлоністів, причетних до цього , і закінчуючи заплутаними схемами, контрольованими і організованими російським урядом, - це те, від чого ми відвернутися не можемо. Федерація біатлону Норвегії підтримує заяву чеського біатлонного союзу. Нам потрібно вжити чітких заходів, щоб не втратити обличчя перед нашими спонсорами, ЗМІ та вболівальниками. Ми були розчаровані тим, що Тюмені дозволили брати участь у виборах місця проведення чемпіонату світу 2021 року, незважаючи на рекомендації ВАДА і МОК. Ми вимагаємо, щоб керівники IBU взяли на себе негайну відповідальність і скасували проведення в Росії всіх міжнародних змагань до тих пір, поки антидопінгова робота в цій країні не буде відповідати вимогам ВАДА", - йдеться в заяві Федерації біатлону Норвегії .
"У минулі вихідні керівництво Союзу біатлоністів Великобританії прийняло одностайне рішення про бойкот восьмого етапу Кубка світу в Тюмені", - заявив генеральний секретар Союзу біатлоністів Великобританії Марк Гудсон.
Читайте: Р озкрито шокуючі дані щодо російських спортсменів, які вживали допінг


Відзначимо, що сьогодні, 22 грудня, виконавчий комітет Міжнародного союзу біатлоністів збереться в Мюнхені для вирішення питання про санкції щодо Росії.


Як раніше повідомляв ONLINE.UA,

кращі біатлоністи світу закликали жорстко покарати Росію

за масове вживання допінгу російськими біатлоністами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?