Три країни порадили своїм громадянам негайно покинути Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Три країни порадили своїм громадянам негайно покинути Україну

Три країни порадили своїм громадянам негайно покинути Україну
Джерело:  online.ua

Японія, Південня Корея, Нідерланди 11 лютого закликали своїх громадян виїхати з України через напруження з Росією.

Джерело: МЗС Японії, Пд Кореї, Нідерландів

Японія наполегливо радить покинути Україну

МЗС Японії зазначило, незважаючи на дипломатичні зусилля зацікавлених країн, у майбутньому все може раптово змінитися і оголосило максимальний рівень небезпеки перебування у країні. Там наполегливо рекомендують покинути Україну поки діють комерційні рейси.

На кордоні з Україною посилюється напруга через посилення російських військ, і ситуація залишається непередбачуваною. У сусідній Білорусі військові навчання з Росією почалися з 10 по 20 лютого, а нещодавно російські кораблі увійшли в Чорне море. Крім того, з української сторони проводяться військові навчання, що ще більше посилює напруженість, - повідомили в МЗС Японії.

Південна Корея заборонить поїздки в Україну

Південна Корея вирішила заборонити своїм громадянам поїздки в усі регіони України та закликала тих, хто там перебуває, негайно евакуюватися через наростання напруженості в регіоні.

Південнокорейці, які зараз там перебувають, повинні негайно евакуюватися до безпечних третіх країн або Південної Кореї доступними рейсами", - йдеться у заяві міністерства.

Там також додали, що ті, хто планує поїхати в Україну, також повинні скасувати свої візити. В іншому випадку, громадяни Кореї можуть покараними.

Нідерланди не будуть евакуйовувати громадян

Посол Нідерландів у Києві Єннес де Мол дав пораду голландській громаді в Україні покинути країну. Посол також зазначив, що евакуація не стоїть на порядку денному, навіть у майбутньому.

Країна занадто велика для цього, а голландці живуть занадто широко. Тож ми не збираємось забирати вас, - сказав посол голландцям.

Де Мол вказав, що інструкції надходять безпосередньо з Гааги. Мова йде не про евакуацію, а про добровільний вибір виїзду з країни за дуже вагомою причиною.

У Львові також створять Центр екстреної допомоги для громадян Нідерландів. Туди голландці можуть звернутися за екстренними документами чи інформацією.

 Очевидно, що ситуація в Україні та навколо неї невизначена, що вона може раптово і досить швидко загостритися або вийти з-під контролю. І створюється непередбачувана динаміка. Тому актуальним є питання: чи дійсно проживання в Україні є необхідним? Це міркування, яке я хотів би передати вам. Якщо ні, подумайте про те, щоб піти раніше і зараз. Якщо не потрібно, пам’ятайте, що можна піти, - звернувся посол до голландської громади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?