Три критерії: як у МОЗ оцінюватимуть готовність до виходу з карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Три критерії: як у МОЗ оцінюватимуть готовність до виходу з карантину

Три критерії: як у МОЗ оцінюватимуть готовність до виходу з карантину
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив критерії, які необхідні для виходу з карантину окремих регіонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 19 травня.

За його словами, загалом показників — три.

"Які ці критерії – це захворюваність за останні 7 днів на 100 тисяч населення, це заповненість ліжок у лікарнях, які лікують хворих на коронавірусну хворобу, вона не повинна перевищувати 50%, та кількість тестувань, які проводяться в кожному регіоні", - пояснив Степанов.

Міністр додав, кожен з критеріїв співвідноситься з етапами виходу. У разі дотримання них, регіон може переходити до наступного кроку послаблень режиму.

"Ці етапи ми будемо вводити відповідно 22 травня, 1 червня, 10 червня і 21 червня", - резюмував він.

Карантин з 22 травня стане адаптивним — він залежатиме від конкретної ситуації у кожному з регіонів.

Нагадаємо, станом на ранок 19 травня в Україні підтвердили 18 876 випадків нового коронавірусу. Кількість нових хворих зменшилася — за добу виявили 260 випадків.

Карантинний режим ввели у середині березня, з того часу його продовжували неодноразово.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль виступив з гучною заявою — він наголосив, що уряд дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня. За його словами, дію карантину буде продовжено, однак тепер українці переходять, як і обіцялося раніше, до адаптивного карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?