Три справи вже закрили - генпрокурорка Венедіктова здивувала новинами щодо Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Три справи вже закрили - генпрокурорка Венедіктова здивувала новинами щодо Порошенка

Три справи вже закрили - генпрокурорка Венедіктова здивувала новинами щодо Порошенка
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова неочікувано для всіх назвала три кримінальних провадження проти колишнього українського лідера та глави "Європейської солідарності" Петра Порошенка, які закрили через відсутність складу злочину. Варто звернути увагу на те, що ця її заява прозвучала після несподіваної зміни позиції щодо Порошенка. Так, 18 червня генпрокурорка в Печерському районному судді офіційно заявила, що суду не потрібно арештовувати колишнього президента Петра Порошенка на час слідства. Також вона закликала суддю відпустити політика під особисте зобов’язання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

"Минулого тижня три провадження: призначення прем'єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва, призначення членів Вищої ради правосуддя – ці три провадження були закриті за відсутністю складу злочину. Ці провадження було внесено до ЄРДР за заявою (ексзаступника голови Адміністрації президента) Андрія Портнова", - заявила Ірина Венедіктова.

Окрім того, вона наголосила, що проти колишнього президента минулого тижня відкрили справу за заявою голови Служби зовнішньої розвідки.

Варто нагадати, що 18 червня у Печерському суді почалося обрання Петру Порошенку запобіжного заходу. Раніше ОГП стверджував, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою, однак цього не сталося. Цього ж дня колишній президента заявив, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос. Суддя вирішив перенести засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше європейські лідери озвучили нове жорстке попередження команді глави держави Володимира Зеленського — в ЄС звернули увагу на те, що будуть уважно стежити за справою колишнього українського лідера та чинного нардепа Петра Порошенка. Варто зазначити, що з подібною заявою також виступили США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?