Тримав волонтерів у підвалі. Затримано священика-колаборанта
Категорія
Україна
Дата публікації

Тримав волонтерів у підвалі. Затримано священика-колаборанта

Тримав волонтерів у підвалі. Затримано священика-колаборанта
Джерело:  online.ua

Прикордонники затримали настоятеля храму, в підвалі якого за російської окупації утримувалися волонтери.

Джерело: МВС України

Прикордонники затримали священика

Повідомляється, що священика Московського патріархату, який підтримував російських окупантів, прикордонники затримали на в'їзді до Києва.

Було встановлено, що чоловік під час окупації Київщини співпрацював з російською армією, годував їх та надавав інформацію про українців.

Один з утримуваних в підвалі українців надав свідчення, де заявив, що в підвалі церкви проросійського настоятеля утримували волонтерів.

Також в МВС повідомили, що у відкритих джерелах доступне інтерв'ю священника, де він говорить, нібито війна в Україні – це покарання за гріхи, а росіян на наших землях давно чекали.

Також церковник став героєм відео, яке було опубліковано на російських пропагандистських телеканалах. Там він вихваляв Януковича та засуджував українців.

Затриманого передали співробітникам Нацполіції для прийняття щодо нього правового рішення.

Інші колаборанти серед церковних служителей

3 березня Служба безпеки України повідомила про затримання настоятеля храму УПЦ МП. Він збирав розвіддані про оборону Сумщини, які потім відправляв до ФСБ.

Насамперед він намагався виявити місця базування командних пунктів і складів з артилерійським озброєнням ЗСУ.

Також повідомляється, що чоловік неодноразово оприлюднював свої прокремлівські погляди серед оточуючих.

СБУ загалом провела масштабну роботу для припинення підривної діяльності проросійського духовенства УПЦ МП. Станом на канець лютого було винесено 7 обвинувальних вироків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?