Тристороння контактна група підтвердила припинення вогню на Великдень
Категорія
Політика
Дата публікації

Тристороння контактна група підтвердила припинення вогню на Великдень

Тристороння контактна група підтвердила припинення вогню на Великдень

Тристороння контактна група підтвердила рішення про повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі напередодні великодніх свят, прийняте 29 березня.

Про це повідомляє ONLINE.UA Facebook прес-секретаря українського представника в групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.

"Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню від 29 березня 2017 року про виконання раніше прийнятих зобов'язань щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні великодніх свят", - написала вона.

За її словами, українська сторона заявила, що в рамках підгрупи з безпеки необхідно виробити механізм запобігання та ефективного контролю за порушеннями режиму припинення вогню, а також інцидентам з персоналом та обладнанням СММ ОБСЄ.

Читайте також: Бойовики ДНР стріляють по власним позиціям для дискредитації сил АТО - розвідка

"Відповідно до Мінських домовленостей Україна відвела все важке озброєння від лінії зіткнення. Українська сторона стурбована і стривожена постійними погрозами і актами агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які все частіше відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - зазначила Оліфер.

Україна також підкреслила, що тільки після повного припинення вогню і виведення російських формувань і озброєнь можна переходити до вирішення політичних питань.

"Гуманітарна підгрупа продовжує працювати над звільненням заручників. Вдалося домовитися про те, щоб СБУ, омбудсмен Валерія Лутковська, матері незаконно утримуваних осіб, за участю ОБСЄ провели верифікацію відмови людей переміщатися на непідконтрольну Україні частині Донбасу", - додала Оліфер.

За її словами, в економічній підгрупі стоїть питання організації роботи експертної групи, яка повинна оцінити ситуацію на шахтах в ОРДЛО, підтоплення яких є екологічною загрозою для всього Донбасу. Однак представники ОРДЛО блокують роботу такої групи.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики не дотримуються режиму тиші - за минулу добу в зоні АТО на Донбасі зафіксували 45 обстрілів проросійських бойовиків, в результаті яких постраждало п'ятеро українських військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?