Триває вже понад рік. Генштаб ЗСУ вперше розкрив деталі операції "Інтерфлекс"
Категорія
Світ
Дата публікації

Триває вже понад рік. Генштаб ЗСУ вперше розкрив деталі операції "Інтерфлекс"

Триває вже понад рік. Генштаб ЗСУ вперше розкрив деталі операції "Інтерфлекс"
Джерело:  online.ua

Під час операції «Інтерфлекс» інструктори та інструкторки Збройних Сил Норвегії підготували 3500 українських військових. Навчання тривають понад рік у Великій Британії.

Джерело: Генштаб ЗСУ

3500 українських військових навчалися у норвезьких інструкторів у Великій Британії

Про це повідомив Генеральний Штаб ЗСУ.

Так, операція «Інтерфлекс» з підготовки українських військових проходила понад рік.

Співпраця Збройних Сил України та Збройних Сил Норвегії почалося  26 червня 2022 року. Протягом цього часу 3500 українських військових пройшли підготовку під професійним та експертним керівництвом норвезьких інструкторів та інструкторок.

Кількість військових спеціалістів з країн Заходу, що навчатимуть наших військових, з часом зростатиме ще більше.

Навчання українських бійців проходять у Великій Британії

Під експертним керівництвом інструкторів та інструкторок Збройних Сил Королівства Норвегії та Великої Британії новобранці Збройних Сил України стали підготовленішими до бойових умов. Королівство Норвегія і Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії продовжують підтримувати народ України та невпинно співпрацюють з нашими міжнародними партнерами, щоб надавати постійну підтримку Україні у відповідь на триваючі порушення Росією міжнародного права.

Це безцінно, оскільки народ України продовжує боротися за своє право жити в суверенній, незалежній і демократичній державі, - говориться в повідомленні.

Прибувши до Сполученого Королівства в 2022 році, контингент військовослужбовців та військовослужбовиць Збройних Сил Королівства Норвегії бере участь у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії разом із іншими країнами-партнерами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?