Тривалий сон у вихідні необхідний організму
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Тривалий сон у вихідні необхідний організму

Тривалий сон у вихідні необхідний організму
Джерело:  Ортодокс

Новий рік минув, пора б узятися за себе і привести в порядок свою фігуру після затяжного застілля. Кожен хоче ідеальне тіло. Чому взимку дуже важко налаштуватися на дієти, фізичні вправи?! Як зима впливає на наші думки про схуднення? Які зимові звички впливають на це? Днями вчені вирішили відповісти на всі ці питання, пише Orthodox.
Усім давно відомо, що одним з головних факторів доброго здоров'я є сон. Недосипання призводить до уповільнення обміну речовин в організмі. Недолік сну завжди видно наочно: несвіжий вигляд, мішки під очима. За такого способу життя з'являється відчуття голоду. А потім дивуємося, коли встигли набрати зайві калорії. Слід зазначити, що недолік сну провокує викид інсуліну в кров. В результаті чого хочеться перекусити чимось солодким або жирним.
Взимку людина менш рухлива. Ніхто не захоче без потреби виходити на вулицю в сильний снігопад, хуртовину або ожеледь. Перевага віддається теплим пледам, посиденькам удома та гарячого чаю, який не обходиться без солодощів та кондитерських виробів. Дієтологи рекомендують вживати їжу в один і той же час з підрахунком калорій.
Під час прийому їжі краще виключити всі підручні розваги: ​​телевізори, телефони, ноутбуки, газети і книги. Відволікаючись на сторонні речі під час трапези, ви ризикуєте вжити на 20% більше калорій, ніж зазвичай поснідати або пообідати.
Дієтологи в зимовий час рекомендують вживати чисту воду, а не віддавати перевагу солодкому чаю і каві. Нестача води призводить до погіршення обміну речовин. Організм спрагу плутає з почуттям голоду.
Фрукти та овочі для зимового вживання краще заморожувати з літа. Покупні «вітаміни» з супермаркету містять різні шкідливі хімічні речовини, які впливають на щитовидну залозу і на ендокринну систему, загалом. А адже саме вона відповідає за надлишок зайвих кілограм в організмі.
Фахівці вважають зиму кращим часом року для схуднення. Краще починати приводити себе в порядок взимку, а не вдаватися до виснажливих дієт ближче до пляжного сезону. Зайві кілограми впливають на здоров'я людини, і навіть якщо під верхнім одягом їх не видно, вони можуть відбитися на вашому внутрішньому стані. Обов'язково займайтеся спортом під час дієти, погана погода не привід не йти в спортивний комплекс, адже фізичне навантаження потрібне організму в будь-який час року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?