Це абсолютно не так - генпрокурорка невідкладно звернулася до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Це абсолютно не так - генпрокурорка невідкладно звернулася до українців

Це абсолютно не так - генпрокурорка невідкладно звернулася до українців

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова звернулася до українців та наголосила, що не бачить підстав для закінчення реформи органів прокуратури. Окрім того, генпрокурорка пообіцяла, що вона буде "однозначно продовжена". За словами Венедіктової, важливо зробити роботу над помилками на рухатися далі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

 "Реформа буде однозначно продовжена. Я, будучи депутатом, голосувала за неї, і тому не бачу жодних підстав, чому б реформа мала зупинитись. Я не розумію, чому люди говорять, що реформа може закінчитися. Це абсолютно не так", - підкреслила глава ОГП.

Також Венедіктова поскаржилася на те, що, зокрема через колишнього заступника генпрокурора Віктора Трепака, досі не звільнено близько сотні прокурорів. За її словами, 5 березня була закінчена хвиля тестування обласних прокуратур, однак кадрові комісії досі не закрили протоколи.

"А за цими протоколом я звільняю прокурорів, які не подавалась на атестацію або не пройшли тести. Трепак був головою кадрової комісії до 30 березня. З 5 до 30 березня можна вже було закрити всі протоколи і дати мені списки на звільнення", – заявила Венедіктова.

Вона також зазначила, що питання створення апеляційних комісій звучало від нардепів. Деякі народні обранці стверджують, що із прокуратури необгрунтовано пішли професіонали. Генпрокурорка наголошує, що саме через розмитість критеріїв та відсутність прописаних стандартів, якими керуються комісії при відборі прокурорів, департамент ОГП не має на чому будувати свою позицію у судах щодо оскарження рішень та відновленню на посадах.

Проте, за словами Венедіктової, реалізувати цю ідею неможливо.

"Але реалізувати ідею депутатів щодо апеляційних комісій неможливо. Тому що таку комісію можна створювати лише щодо працюючих в системі прокурорів. А ті прокурори уже були звільнені. Ми не можемо створювати для них комісії, адже вони у нас уже не працюють", – наголосила глава ОГП.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, 3 квітня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова терміново зібрала у своєму офісі очільників ДБР, митної фіскальної та податкової служб. Керівники відомств обговорили, чому до бюджету недонадходять кошти з митниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?