Це абсурд: Джемілєв розповів, якими шляхами Крим Україна не поверне
Категорія
Політика
Дата публікації

Це абсурд: Джемілєв розповів, якими шляхами Крим Україна не поверне

Це абсурд: Джемілєв розповів, якими шляхами Крим Україна не поверне
Джерело:  NV

Україна не зможе повернути окупований росіянами Крим ані через підвищення рівня життя в країні, ані військовим шляхом.
Таку думку висловив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Новое время".

"Коли кажуть, мовляв, давайте влаштуємо в країні хорошу життя, і жителі Криму самі захочуть в Україну, то це абсурд!" - заявив він.
За словами депутата в Кремлі ніколи не рахувалися з думкою населення.


Читайте також: У Трампа зробили важливу заяву про те, чий Крим

"Згадайте Чечню, де частину людей знищили, частину змусили емігрувати, і де сьогодні залишилися путінські чеченці. Нагадаю також, що за Кримінальним кодексом РФ розмови про необхідність проведення референдуму для визначення статусу території підпадають під статтю 280, яка передбачає до 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність Росії", - наголосив Джемілєв.


Депутат також засумнівався в тому, що Україна поверне півострів військовим шляхом.


"Що стосується звільнення, то ситуація така, що ми не можемо військовим шляхом це зробити. Співвідношення сил не те. Такий варіант пов'язаний з великими людськими втратами і навіть втратою цілого півострова", - вважає Джемілєв.


При цьому політик зазначив, що звільнення Криму він бачить через достатній тиск на країну-агресора, Росію, і в першу чергу через економічні санкції, "які повинні бути настільки ефективними, що змусили б агресора рахуватися з міжнародним правом і вести себе пристойно".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі з'явилося відео з реакцією мешканців окупованого півострова на звернення до них українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?