Це буде подарунок для Путіна: Зеленському зробили важливе попередження щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде подарунок для Путіна: Зеленському зробили важливе попередження щодо Криму

Це буде подарунок для Путіна: Зеленському зробили важливе попередження щодо Криму
Джерело:  Голос Америки

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров попередив: якщо глава держави Володимир Зеленський не вимагатиме повернути Крим Україні на зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня, президент Росії може сприйняти це як згоду на анексію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

"У нас є велика тривога з цього приводу. Якщо ще в жовтні президент України Володимир Зеленський говорив про те, що в ході зустрічі "Нормандське четвірки" він обов'язково скаже про необхідність повернення як Криму, так і Донбасу, то останнім часом в його риториці слово "Крим" у зв'язку з "Нормандською зустріччю" зникло", - заявив Чубаров.

За словами глави Меджлісу, під тиском різних обставин, у тому числі й очікувань наших західних партнерів, зокрема, Макрона та Меркель, і в контексті актуалізації питання про транзит російського газу через Україну, можливо, пан Зеленський не готовий виконати свою обіцянку.

"Нас це дуже хвилює, тому що ми розуміємо, що сама по собі відсутність згадки Криму, замовчування про Крим Путіним буде сприйматися як подарунок, як згода на те, щоб йому далі вже максимально закріплювати за собою Крим. І навіть якщо хтось буде заперечувати, то він буде посилатися на цю зустріч і говорити: "Слухайте, ви ж самі цього особливо й не хотіли". Ми намагаємося донести свою точку зору і президенту Зеленському", - підсумував політик.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Путін провів оперативну нараду  з постійними членами Ради безпеки РФ, серед тем на порядку денному — ситуація на південному сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?