"Це буде вперше за останні 28 років": Зеленський записав звернення до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це буде вперше за останні 28 років": Зеленський записав звернення до українців

"Це буде вперше за останні 28 років": Зеленський записав звернення до українців
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський заявив, що прийде на засідання Конституційного Суду щодо законності його указу про розпуск Верховної Ради. Президент записав спеціальне відеозвернення та опублікував його на своїй Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

"Завтра (11 червня – ред.) Конституційний Суд буде розглядати питання розпуску парламенту. Мене запросили на це засідання, і це буде вперше за 28 років історії незалежної України, коли президент прийде на засідання Конституційного Суду", – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що обов’язково прийде у суд.

"Саме так буде, а не навпаки, коли хазяїн визиває своїх слуг, своїх суддів до себе, в кабінет", – сказав Зеленський.

Український лідер підкреслив, що його команда впевнена у своїй юридичній позиції.

"Але найголовніше, це моя позиція як президента, коли я розпускав парламент, це був і це величезний запит українського народу, воля народу, я завжди її буду захищати", – стверджує глава держави.

Він додав, що буде "відчувати" підтримку людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, відкрита частина пленарного засідання Великої палати Конституційного Суду України щодо розгляду цієї справи відбудеться 11 червня о 10 годині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?