Це довгий список: ЄС планує ввести нові мита проти США
Категорія
Світ
Дата публікації

Це довгий список: ЄС планує ввести нові мита проти США

Це довгий список: ЄС планує ввести нові мита проти США
Джерело:  online.ua

Європейська комісія має намір запровадити нові тарифи на американські товари на суму $20 млрд, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Єврокомісарка з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом підкреслила, що такий хід подій не є сприятливим для всіх сторін конфлікту.

"Ми сподіваємося, що до цього не дійде, та що ми знайдемо рішення. Якщо ж ні, Європейська комісія готує довгий список великої кількості американських товарів приблизною вартістю $20 млрд", - сказала вона.

Мальмстрьом супроводжує президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера в рамках його візиту до Вашингтона. 25 липня Юнкер та Трамп зустрінуться у Білому домі, щоб обговорити суперечності між США та ЄС у сфері торгівлі.

Нещодавно голова Білого дому запропонував США і ЄС "відмовитися від усіх тарифів, бар'єрів і субсидій".

"У мене є для них ідея. І США, і ЄС скасовують усі мита, бар’єри і субсидії. Це нарешті називатиметься вільний ринок та вільна торгівля! Сподіваюся, вони це зроблять, ми готові - але вони не стануть!"- написав Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що між США та ЄС може початися справжня торгова війна, якщо Вашингтон не змінить політику щодо введення мит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?